O Roger Da Costa μιλάει στο ArisLimassolFanBlog για τον ΑΡΗ και τις δικές του φιλοδοξίεςrogerdacosta

Μιλήσαμε στον νεοαποκτηθέντα 29χρονό αμυντικό μας Roger Da Costa που κατάγεται από την Νότια Αφρική για το πως αποφάσισε και ήρθε στην Κύπρο και στην ομάδα μας τον ΑΡΗ, τις δικές του φιλοδοξίες, την προετοιμασία στην Ιταλία και τα φιλικά. Ακόμη, μίλησε για τον ΑΡΗ της φετινής χρονιάς και τέλος έστειλε μήνυμα στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας.


Συνέντευξη Roger Da Costa στο ΑrisLimassolFanBlog


Χαίρετε, Roger… καλωσόρησες στην ομάδα μας.

Ερώτηση (1): Είναι μια μεγάλη πρόκληση για σένα που αποφάσισες να αγωνιστείς στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Kύπρο. Πως πήρες αυτή την απόφαση και γιατί διάλεξες την ομάδα μας?

Roger: ”Καταρχάς άκουσα πολύ καλά σχόλια για την Κύπρο και συγκεκριμένα για την Λεμεσό από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο Κυπριακό Πρωτάθλημα και τον Απόλλων Λεμεσού όπως είναι ο Nasief Morris και ο Shaun Haschick. Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα για να έρθω και να αγωνιστώ για τον ΑΡΗ.”

Ερώτηση (2): Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου στον ΑΡΗ και πως σου φάνηκε η προετοιμασία και τα φιλικά στην Ιταλία και Ελλάδα?

Roger: ”Η προσωπική μου φιλοδοξία στον ΑΡΗ είναι να αγωνίζομαι στην αρχική ενδεκάδα και να δίνω τα πάντα ώστε να είναι ευχαριστημένοι μαζί μου ο Πρόεδρος, η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό και το τονίζω. Ακόμη, εύχομαι πως στην φετινή χρονιά θα δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και να τερματίσουμε σε μια καλή θέση. Η προετοιμασία στην Ιταλία ήταν πολύ θετική, οι ποδοσφαιριστές είναι σε καλή κατάσταση και το κλίμα πολύ ενθαρρυντικό. Μπορεί να είχαμε μια ή δύο αποτυχίες αλλά αυτό συμβαίνει πάντοντε όταν κάνεις διάφορους τακτικούς πειραματισμούς στα παιχνίδια ώστε η ομάδα να είναι ικανή να αντεπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί στο πρωτάθλημα. Σίγουρα, το πιο θετικό από την προετοιμασία είναι το γεγονός πως είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι οι ποδοσφαιριστές μεταξύ μας και είναι πολύ σημαντικό για την ομοιογένεια της ομάδας.”

Ερώτηση (3): Τι πιστεύεις για τον ΑΡΗ της φετινής χρονιάς? Είναι μια νέα ομάδα με ξένους και νέους ποδοσφαιριστές. πιστεύεις πως η ομάδα θα συνυπάρξει μαζί και θα αγωνίζεται ο ένας για τον άλλον ούτως ώστε ο ΑΡΗΣ να παραμέινει στα σαλόνια?

Roger: ”Nομίζω έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, διαθέτει πολύ καλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές μαζί με νεαρά παιδιά γεμάτα ταλέντο. Πιστεύω πως ο ΑΡΗΣ φέτος θα ξαφνιάσει πολλούς και η ομάδα χτίζεται μέσα σε ομοιογένεια. Ο Πρόεδρος μας τόνισε σαν πρώτη προταιρεότητα πως η ομάδα πρέπει να στηρίζεται σαν οικογένεια. Το κλίμα με όλους τους ποδοσφαριστές είναι τέλειο. Θα αγωνιζόμαστε όλοι για το σήμα στην φανέλα μας με υπερηφάνεια.”

Ερώτηση (4): Kαι κάτι τελευταίο να δηλώσεις για τον φίλαθλο κόσμο του ΑΡΗ που ανυπομονεί την έναρξη του Πρωταθλήματος σε 15 μέρες?

Roger: ”Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σωματείο που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο και να αγωνίζομαι με τα χρώματα του ΑΡΗ και επίσης θέλω να παροτρύνω τους φιλάθλους να είναι δίπλα μας και να ξεκινήσουμε κάτι μεγάλο. Προσωπικά πιστεύω πως θα ξαφνιάσουμε πολλούς φέτος και θα σταματήσουμε την ταμπέλα της ομάδας ασανσερ. Θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και δεν θα τα καταφέρουμε χωρίς την υποστήριξη σας. Σας θέλουμε δίπλα μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου Roger, νά’σε καλά με υγεία και καλό ξεκίνημα με την ομάδα μας! 


Interview in English with Roger Da Costa (ArisLimassolFanBlog)

dacosta


Question (1):It’s a new challenge for you Roger to play in Europe, how did you take the decision and came to play for our club and in Cyprus?

Roger:  ”I had heard many good things about Cyprus and Limassol, from colleagues back home who had played here in the past, Nasief Morris and Shaun Haschick both played at Apollon FC and told me all about Cyprus and the football here. It was an easy decision.”

Question (2): What’s your expectations and how did you find the pre-season with the friendly matches in Italy and Greece?

Roger: My expectation is to break into the first team and perform well for the President, coaching staff, and my team! This is important to me. I also hope we can make a serious statement this year in the league and finish in a solid position. Pre-season was good, the players are in good shape, and in very good spirits. We’ve had one or two bad results, but this comes with mixing the team around and trying things. Pre-season also gave us a chance to get to know one another, and this is important.”

Question (3):  What do you think about Aris FC this season? It’s a new team with foreign and young players, do you think all the players will be a great family?

Roger:  ”I think we have a competitive team, we have some very good experienced players mixed with some young talent. I think we will surprise many and I do think we are a family, the president has made this a priority, and the spirit is very good with everybody! We play for the badge with pride.”

Question (4): Last note for the fans, anything to say to them for the long season starting in 15 days?

Roger: ”I would like to say thank you for the opportunity, and I want to urge the fans to get behind us and let’s start something big. I believe we will surprise many this season, and shake the tag of being a yoyo team. We want to be successful! We cannot do it without your support.”

Thank you for the interview Roger, great to meet you and every success and health to you in the new season with ARIS.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s