Πέρασε τα κριτήρια ο ΑΡΗΣ για το νέο Παγκυπριο Πρωτάθλημα


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΠ όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο Παγκύπριο πρωτάθλημα πέρασαν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ.

image

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας περιόδου 2015 – 2016 εξασφάλισαν αδειοδότηση μέσα από τη διαδικασία ελέγχου κριτηρίων της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων.

Ο έλεγχος έγινε σε δύο συνεδρίες της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων και ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 22/05/2014.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν τα έντεκα Σωματεία που συνεχίζουν στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας καθώς και τα τρία Σωματεία που εξασφάλισαν την άνοδο τους από το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, η ΕΝΠ, η Πάφος F.C. και ο Άρης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.

Οικονομικός έλεγχος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων, το συνολικό χρέος των 12 Σωματείων που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήταν, το 2013, 64,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για το 2014, το ποσό αυτό μειώθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια και ανέρχεται στα 62 εκατομμύρια ευρώ. 

Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μικρή μείωση στο συνολικό χρέος αλλά και στο ύψος των προϋπολογισμών των Σωματείων, η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος βιωσιμότητας για αρκετά Σωματεία παραμένει και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων, επιβάλλεται η περαιτέρω μείωση των προϋπολογισμών τους.

Κριτήρια υποδομής

Για σκοπούς Ευρωπαϊκών αγώνων και σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου κριτηρίων υποδομής, το Τσίρειο Στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο.

Στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και μέχρι τα Play-offs του Europa League.

Το Στάδιο ΓΣΠ μπορεί να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς αγώνες σε όλες τις φάσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s