Επικυρώθηκε σήμερα επίσημα από την ΚΟΠ η αύξηση σε 14 ομάδες από του χρόνου


kop

Η ΚΟΠ στην συνεδρία της Πέμπτης αποδέχτηκε την πρόταση της Γ.Σ για αύξηση των ομάδων σε 14 για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφέρει…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στη σημερινή του Συνεδρία αποφάσισε να αποδεχθεί την εισήγηση της χθεσινής Άτυπης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ για την αύξηση των ομάδων στην Α’  Κατηγορία από 12 σε 14 για τις επόμενες τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους, 2015-2016,  2016-2017 και 2017-2018.

Ακολούθως και σύμφωνα με την εισήγηση η οποία προνοεί εξαετές πλάνο, θα επιστρέψουμε σε Πρωτάθλημα 12 ομάδων για τις ποδοσφαιρικές περιόδους  2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021.

Η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος για τις επόμενες τρεις περιόδους, σύμφωνα με την εισήγηση της Συνέλευσης η οποία έγινε αποδεχτή από το Διοικητικό Συμβούλιο, θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 6 ομάδων.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα διαβαθμίζονται απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης θα διαβαθμίζεται και η τελευταία ομάδα από το δεύτερο όμιλο.

Σύμφωνα με την απόφαση, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με τη λήξη του Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας,  θα διαβαθμιστούν τρεις ομάδες με τον τρόπο που προβλέπεται πιο πάνω και από τη Β’ Κατηγορία θα ανέλθει μόνο μια ομάδα στην Α’ Κατηγορία.

Μετά τις σημερινές αποφάσεις, από το τρέχον Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας θα υποβιβαστεί μια ομάδα και θα ανέλθουν τρεις ομάδες από τη Β’ Κατηγορία (ΕΝΠ, Πάφος F.C. και ο AΡΗΣ που τερμάτισε τρίτος).

Για τη διασφάλιση της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας για τα επόμενα έξι χρόνια με τον τρόπο που αποφασίσθηκε, θα γίνει Καταστατική Τροποποίηση με την οποία θα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (4/5) για να τροποποιηθεί Προκήρυξη Πρωταθλήματος, μετά την έγκριση της.

Οι αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος των 12 ομάδων τις περιόδους 2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021 θα ληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα ληφθούν και οι  αποφάσεις για τον αριθμό των ομάδων και τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Β’, Γ’ Κατηγορίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s