Πάμε για…14 ομάδες – Ο Άρης με το ένα πόδι στην Α’ Κατηγορία


det_sinedria_oktamelous

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΠ υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή της Προέδρου κ. Γιώργου Κούμα, συζητήθηκε το θέμα με τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, όπως προέκυψε στην τελευταία Έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.
 
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Σωματείων ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας, Δόξα Κατωκοπιάς, Ερμής Αραδίππου, Εθνικός Άχνας, Νέα Σαλαμίνα, Οθέλλος Αθηαίνου, Άρης, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Πάφος FC και οι εκπρόσωποι της Β’ Κατηγορίας στη Γενική Συνέλευση κ.κ. Γιώργος Χατζηματθαίου και Μαρίνος Στέκας.
 
Πριν αρχίσει η σύσκεψη ο Προεδρεύων κ. Γιώργος Κούμας εξέφρασε την θέση της Ομοσπονδίας ότι το υφιστάμενο σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Α΄Κατηγορίας με 12 ομάδες είναι πετυχημένο και αρκετά ανταγωνιστικό.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκαν απόψεις από τους παρευρισκομένους.
 
Λήφθηκαν οι πιο κάτω ομόφωνες αποφάσεις οι οποίες θα μεταφερθούν σαν εισηγήσεις στην  οκταμελή επιτροπή που έχει καθοριστεί από τη Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση:
 
*Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας την περίοδο 2015 -2016 θα είναι 14.
 
*Τη φετινή περίοδο 2014 – 2015 από την Α΄Κατηγορία θα διαβαθμιστεί 1 ομάδα (12η) και από τη Β΄Κατηγορία στην Α΄Κατηγορία να ανέλθουν 3 ομάδες.
 
*Το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας 2015 – 2016 θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με τριπλή διαβάθμιση.
 
Ο τρόπος διεξαγωγής της δεύτερης φάσης του Πρωταθλήματος 2015 – 2016 θα συζητηθεί στη συνεδρία της Επιτροπής που καταρτίστηκε από τη Γενική Συνέλευση και αποτελείται από τον Απόλλωνα, το ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια, την Ανόρθωση, την ΑΕΛ, τη Νέα Σαλαμίνα, τον Εθνικό Άχνας και τον Εκπρόσωπο της Β’ Κατηγορίας κ. Γιώργο Χατζηματθαίου. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s