Β’ κατηγορία: Τα δεδομένα για άνοδο και πυθμένα (Mέχρι στιγμής διαδρομή)


Β’ Κατηγορία (Τα δεδομένα της ανόδου και του υποβιβασμού)


Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α΄ Κατηγορία αλλά και στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Ασφαλώς όπως δείχνει η βαθμολογία η 19η αγωνιστική έριξε αρκετό φως και μπορούν να γίνουν κάποιες εκτιμήσεις, αφού σύμφωνα με την διαμόρφωση του πίνακα κατάταξης αρκετές ομάδες είναι πλέον σε ρυθμιστικό ρόλο αφού είναι μακριά και από την κορυφή και από την επικίνδυνη ζώνη.

Για τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις σύμφωνα με τα δεδομένα αυτή τη στιγμή τρείς ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο. Η Ένωση που έχει 44 βαθμούς, η Πάφος που είναι ένα βαθμό πιο πίσω και ο Άρης που είναι μόλις τρείς βαθμούς πίσω από την δεύτερη θέση.

Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών που για αρκετό διάστημα οδηγούσε την κούρσα οπισθοχώρησε στην 4η θέση και μετά την ήττα της από τον Άρη έμεινε αρκετά πίσω και είναι πολύ δύσκολη πλέον η προσπάθεια της για άνοδο.

Πάντως ο τρίτος Άρης στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει στο Τσίρειο Στάδιο την Ένωση και την Πάφος FC γεγονός που του δίνει δικαίωμα να ελπίζει πως κρατά την τύχη του στα χέρια του για να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Στην επικίνδυνη ζώνη όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το σκηνικό  κινδυνεύουν τέσσερις ομάδες και θα σωθεί η μία. Για την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να ανατραπούν, αφού είναι αρκετά πίσω από τις άλλες τέσσερις ομάδες που καθιστά πολύ δύσκολη την προσπάθεια της να τις ξεπεράσει όλες στις επόμενες επτά αγωνιστικές.

Τρείς ομάδες έχουν από 15 βαθμούς (Ολυμπιακός, Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς, Διγενής Ορόκλινης), ενώ η Ομόνοια Αραδίππου αν κερδίσει την ΑΠΕΠ την Τετάρτη στον αναβληθέντα αγώνα θα φθάσει τους 14, οπότε γίνεται αντιληπτό ο έντονος συναγωνισμός και η απρόβλεπτη εξέλιξη αφού μόνο μια ομάδα από αυτές τις τέσσερις θα κερδίσει την παραμονή της.

Υπάρχουν μεταξύ τους παιγνίδια που ασφαλώς θα κρίνουν αρκετά, ενώ ρυθμιστικό ρόλο θα παίξουν και οι ομάδες έχουν για την ώρα διαφορά ασφαλείας από την ζώνη κινδύνου αλλά είναι μακριά και από τις προνομιούχες θέσεις.

Η Ελπίδα Ξυλοφάγου, η ΑΕΖ Ζακακίου, η Αναγέννηση Δερύνειας, η ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς και ο Νίκος και Σωκράτης Ερήμης έχουν βαθμολογική σιγουριά οπότε πλέον ο ρόλος τους θα είναι ρυθμιστικός τόσο για την διεκδίκηση της ανόδου όσο και για την αποφυγή της διαβάθμισης.

Μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Πρωταθλήματος μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να φθάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να ξέρουμε τελικά τις δύο ομάδες που θα ανέβουν στην Α΄ Κατηγορία και την μία ομάδα που θα κερδίσει την παραμονή της στην Β΄ Κατηγορία. Θυμίζουμε ότι θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες και θα διαβαθμιστούν οι τέσσερις τελευταίες απευθείας.

10491233_10152686096811463_889943027652201484_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s